Duscha gratis halva året
En solfångare kan klara ditt tappvarmvattenbehov, alltså dusch, disk- och badvatten under upp till åtta månader om året och därigenom sänker du din energiförbrukning kraftigt.

Det behöver inte ens vara solsken varje dag. Även när solen gömmer sig bakom molnen, är det en energikälla som går att utnyttja. Det varma vattnet från solfångaren samlar du i en ackumulatortank och använder det när du vill. En s.k. blandventil eller shuntventil sköter inkopplingen till ditt befintliga system. Fråga gärna någon av våra återförsäljare så får du full beskrivning på hur det går till.

Engångsutgift
Engångsutgiften är själva solfångarsystemet och installationen, sedan får du för all framtid gratis varmvatten av solen. Varmvatten som du kan använda till att värma upp huset eller bada/duscha i. Och det är verkligen lönsamt med solenergi – en energi som dessutom är helt ren från utsläpp. Om du installerar en solfångare på huset så sparar du mängder av energi. En solfångare ökar också värdet på ditt hus om du vill sälja huset någon gång i framtiden.

Slipp pellets och ved under sommaren!
Du som som eldar med ved eller pellets kan slippa mycket av den hanteringen. Du behöver förmodligen inte använda dina pellets eller ta i ett vedträ under sommarhalvåret om du inte vill. Mellan april till oktober, har du gratis varmvatten till uppvärmningen, dusch, bad och disk, eftersom solvärmen kan stå för husets varmvatten under sommarhalvåret. Har du eluppvärmt vatten och värme i huset så tjänar du direkt pengar på din elräkning så fort du installerad solvärmen. Och du som väljer Biosolpanna får det bästa av två världar där allt är kombinerat. Det är smart, både för din plånbok och för miljön. Så vill du minska klimatpåverkan och samtidigt få lägre energikostnader – då är det solvärme du ska satsa på!